Sladki pelin Čaj

6.00

Konopljin čaj vsebuje posušene liste in cvetove industrijske konoplje pridelane v Sloveniji. Vsebuje številne naravno prisotne kanabinoide kot je kanabidiol (CBD). Sama vsebnost kanabinoidov je odvisna od sorte konoplje, zato je naš čaj izdelan iz skrbno izbranih sort z najvišjo vsebnostjo CBD.

Neto količina: 20 g

Poreklo: Slovenija

Sladki pelin (Artemisia annua L) spada v družino pelinov, Sladek je le njegov vonj, okus pa grenak. Je enoletni grmiček, ki zraste dva metra v višino. Sladki pelin je zelo razvejana rastlina, njegovi dišeči cvetovi pa podobni navadnemu pelinu. V sladkem pelinu je vsaj 20 učinkovin, ki pomagajo pri različnih zdravstvenih obolenjih. Do sedaj so rastlino najbolj proučevali v povezavi z malarijo. Kitajska znanstvenica dr. Tu Youyou je v letu 2015 dobila Nobelovo nagrado za medicino, saj je iz sladkega pelina izolirala artemisinin, ki učinkovito zdravi malarijo.

V zadnjem času pa je bilo narejenih tudi veliko raziskav v povezavi z rakavimi obolenji, tudi pri agresivnih vrstah raka, kjer je uradna medicina že obupala. Čaj sladkega pelina je lahko učinkovita podpora klasičnemu zdravljenju raka.

Čaj sladkega pelina je tudi odlična preventiva pri preprečevanju vročičnih stanj pri prehladu in gripi.

 

Uporaba čaja Sladki Pelin:

1. čajni poparek (nekaj učinkovin se izgubi) – zavremo 250 ml vode, nekoliko ohladimo, prelijemo čez eno do dve čajni žlički sladkega pelina, pustimo stati 10 do 12 minut in dnevno pijemo dvakrat.

2. hladni način priprave (bolj priporočljivo) – posušene liste namočimo v vodo za 12 ur, nato pokrito segrejemo do 60 ° C in precedimo. Tako se izloči največ artemisinina.

Najboljša pa je kombinacija obeh načinov priprave. Najprej po hladnem načinu, potem odcejen čaj (cvetove in liste) pripravimo še kot čajni poparek. Ko se le-ta ohladi, obe tekočini zmešamo in pijemo skozi cel dan

 

Sestavine: 100% slovenski konopljin cvet in listi

ali ste vedeli?

Sladki pelin (Artemisia annua L.), znan tudi pod imenom enoletni pelin, je trenutno ena izmed najbolj iskanih zdravilnih rastlin pri nas. V kitajski medicini je bil prvič omenjen že leta 300 pr. n. št. kot sredstvo za lajšanje vročičnih in mrzličnih stanj. Med iskanjem zdravila v boju proti malariji, je znanstvenica Tu Youyou odkrila, da so pripravki iz sladkega pelina izredno učinkoviti. Odkrila je tudi, da je aktivna komponenta sladkega pelina artemizinin, za kar je leta 2015 prejela Nobelovo nagrado.

Artemizinin je pritegnil pozornost mnogih raziskovalcev širom sveta. V zadnjem desetletju se je pojavilo precej namigov, da aktivnost artemizinina ni omejena zgolj na malarijo in da je morda uporaben tudi pri nekaterih drugih bolezenskih stanjih. Dosedanje raziskave dajejo obetajoče rezultate glede uporabnosti artemizinina in njegovih derivatov pri virusnih obolenjih, rakavih obolenjih, avtoimunskih boleznih, diabetesu, malarija in še nekaterih drugih.