Konopljino olje 500 ml

16.96

Konopljino olje je pridelano iz semen slovenske industrijske konoplje. S postopkom hladnega stiskanja seme, med samim procesom olje ne preseže 50 C, to pa nam omogoči, da se ohrani kar najširši spekter koristnih učinkovin, vitaminov in mineralov. Hladno stiskano konopljino olje vsebuje 80% esencialnih maščobnih kislin z idealnim razmerjem omega 3 in omega 6. Konoplino olje je bogato z vitaminom D, vitaminom E in veliko vitamin B – kompleksa. Njegova prednost je tem, da ima za človeka odlično razmerje omega 3 in omega 6 nenasičenih maščobnih kislin. Poleg nenasičenih maščobnih kislin, konopljino olje vsebuje tudi proteine in zdravju potrebne minerale. Konopljino olje ima okus po oreščkih.

Neto količina: 500 ml

Poreklo: Slovenija

Uporaba konopljinega olja:

 

1–2 žlički zjutraj na tešč. Primerno je kot dopolnilo k solatam, shake-om ter nasplošno pri vseh receptih in jedeh, kjer bi običajno uporabili oljčno olje. Ker pri segrevanju izgubi okus in kakovost, se ga ne priporoča pri pripravi jedi na temperaturi nad 60 ºC.

 

Shranjevanje: Olje je treba hraniti v temnem in hladnem prostoru.

 

Sestavine: konopljino olje (Cannabis sativa seed oil)

 

Hranilna vrednost na 100 ml:

  • energija 819 kcal,
  • maščobe 93 g,
  • od tega nasičene maščobe 9 g,
  • mononenasičene 10 g,
  • polinenasičene 71 g (omega-3 in omega- 6),
  • gama linolenska kislina (GLA) 3 g.

 

Za brezplačno svetovanje nas kontaktirajte preko e-pošte: [email protected]

ALI STE VEDELI?

Konopljino olje je zelo uporabno in koristno tudi za nego kože, zato je sestavina mnogih naravnih mazil. Vsekakor pa se lahko nanaša tudi samostojno na kožo, kjer se priporoča kot masažo po kopelih. Majhno količino konopljinega olja si vtremo med obe dlani in masiramo kožo.

Pomirja vneto in razdraženo kožo, ter pospešuje rast kožnih celic. Zagotavlja dovolj vlage v sami koži in jo hkrati nahrani, ker kožo vlaži od znotraj navzven. Za uživanje priporočamo uporabo enkrat dnevno na žlico, saj ima konopljino olje prijeten okus po oreščkih. Uporablja se tudi v receptih, jedeh kjer se običajno uporablja olivno olje.